Tarragona ciutat; festes i monuments

Recomanem La Diada Castellera de Sant Magí, el 19 d’agost a les 12.00 hores a la plaça de «les Cols» de Tarragona.

La Diada Castellera de Sant Magí, és una de les més importants de la temporada per als Xiquets de Tarragona, la Jove de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Les escales de la Catedral i el carrer Major s’omplen de gom a gom per gaudir amb les construccions de les quatre formacions de la ciutat.

La ciutat de Tarragona compta amb la muralla romana més antiga i extensa construïda fora d’Itàlia, amb la plaça pública (Fòrum Provincial) més gran de l’Imperi Romà, amb un aqüeducte de 217 metres de longitud, considerat com un dels millors exemples existents de aprovisionament d’aigua corrent, amb un amfiteatre al costat del mar i un impressionant circ de 290 metres de longitud, entre d’altres.

L’any 218.a.C, les tropes d’Escipió van fundar la ciutat de Tàrraco com a emplaçament clau en les segones Guerres Púniques. En poc temps la ciutat es va convertir en la flamant capital de la província romana de la Hispània Citerior.
Entre els monuments i restes romanes de Tàrraco destaquen la muralla romana, el teatre i l’amfiteatre, la Torre dels Escipions i la necròpolis. Als afores de la ciutat trobem també importants restes romanes com l’Aqüeducte de les Ferreres o l’Arc de Berà, monument declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2000.
Tarragona ofereix una variada i típica cuina mediterrània i marinera, basada en ingredients naturals complementada per l’oli d’oliva i el vi. Val la pena destacar els «arrosejats», els «suquets de peix», l’orada a la sal i la «sarsuela de peix». La reina de les salses és el romesco que combina a la perfecció amb tot tipus de peixos.

De la cuina d’interior destaca la calçotada i el xató. El Serrallo és l’entranyable barri dels pescadors de Tarragona, sent la pesca una de les activitats més importants de la zona, tant pel nombre d’embarcacions com pel valor de les captures.
Al barri mariner podràs veure els pescadors reparant les seves xarxes, netejant les seves embarcacions i tot tipus de barques tradicionals en què pengen curioses làmpades emprades en la pesca nocturna.

Al barri mariner del Serrallo trobarà diversos restaurants amb una gran oferta culinària, de peix i de marisc per poder assaborir el millor romesco de la costa, arrossos de tots els tipus i marisc fresc de Tarragona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Càmping La Pineda de Salou®, es desde 1970 un establecimiento turístico propiedad de Gamite, S.A., inscrito en el Registro de Empresas y Actividades Turísticas de la Generalitat de Catalunya, con el núm KT-000085-84 y clasificado como camping público de categoría 3 estrellas.

© Camping La Pineda de Salou®. Todos los derechos reservados. Design by IndianWebs.