Vine a conèixer La Setmana Santa de Tarragona i aprofita per visitar la Casa de la Festa.

Del 14 d’abril al 21 d’abril d 2019 se celebren nombrosos actes litúrgics al casc antic

A més de gaudir de la seva agradable climatologia, les seves platges, i la seva àmplia oferta cultural, si visites Tarragona durant Setmana Santa podràs viure de prop aquesta festa religiosa, que ha estat declarada d’interès turístic nacional per la Generalitat de Catalunya. Des de Diumenge de Rams (14 d’abril) fins al Diumenge de Pasqua (21 d’abril), els habitants de Tarragona viuen intensament la tradició i espiritualitat que inunda els seus carrers, a través de nombroses celebracions.

Durant aquests dies, té lloc un ampli conjunt de pràctiques festives, processons, celebracions teatrals i activitats litúrgiques i rituals, mostra de la religiositat popular generada a partir del segle XVI, i que recrea els últims moments de Jesucrist a la Terra: la Passió, mort i Resurrecció.

Una de les manifestacions de religiositat més rellevants de la ciutat és la processó del Sant Enterrament, que se celebra el Divendres Sant, i és l’únic acte conjunt que reuneix totes les associacions religioses de la ciutat. En total, més de 3000 persones participen en aquesta processó popular, documentada des de 1550. A cada confraria li correspon portar un o diversos passos, que simbolitzen un episodi de la Passió i Mort de Jesucrist. Molts d’aquests passos van ser destruïts durant la guerra civil espanyola, i es van haver de reconstruir.

Durant aquests dies també podràs gaudir de costums gastronòmics com menjar la «mona de Pasqua», unes postres típiques d’aquesta festivitat a tota la Mediterrània, i la degustació simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències ja han finalitzat.

Segons la tradició, el padrí regala «la mona» al seu fillol el Diumenge de Pasqua, i el Dilluns de Pasqua es reuneix tota la família o els amics per fer un dinar i compartir «la mona». Les pastisseries competeixen per exhibir en els seus aparadors l’escultura de xocolata més espectacular, no t’ho perdis!

Calendari d’esdeveniments de la Setmana Santa de Tarragona: www.ssantatarragona.org.

Informació i horaris de la Casa de la Festa de Tarragona: www.tarragona.cat

[boton_reservas alojamiento=»1,7,10″]