La Pineda – Vila-seca

El municipi de Vila-seca es divideix en dos nuclis de població, d’una banda el nucli antic, que es diu amb el mateix nom, i d’altra banda la Pineda Platja, que és la façana marítima. Vila-seca compta amb el segell de qualitat com a Destinació de Turisme Familiar, gràcies a la seva àmplia oferta de restaurants, comerços i serveis de qualitat adaptats per rebre famílies.

Destaquen les seves platges, d’un alt valor ambiental, els parcs d’atraccions Port Aventura, Aquopolis i el seu delfinari, únic en tota la Costa Daurada, Aquum Spa & Club, espai de relax amb innovadores teràpies aquàtiques, i el Centre d’oci familiar Olzina Center, amb 10 sales de cinema, boleres, i una àmplia oferta comercial i de restauració.

Vila-seca ofereix també nombroses rutes de passeig i de senderisme, per realitzar amb bicicleta o a peu, com el Raval del Mar, el Passeig Marítim, l’Avinguda de l’Alcalde Pere Molas, el Camí vell de Cambrils, o el Camí dels Morts.

La Pineda i Vila-seca estan en una ubicació perfecta per a la recepció de turistes, en plena Costa Daurada, a 9 km de l’aeroport de Reus, a 12 km de Tarragona, i a només 100 km de Barcelona.

LLOCS D’INTERÈS

  • Centre Històric. Recorrent el barri antic es poden veure diferents edificis històrics, com el Portal de Sant Antoni, el Castell de Vila-seca, el Celler de la Cooperativa, o les torres medievals.
  • Grup Escultòric “Pineda”. Escultura situada en el passeig marítim, obra del reconegut dissenyador Javier Mariscal. Mesura 24 metres, i està formada per vuit pins metàl·lics d’acer i coure que simbolitzen la sostenibilitat, la projecció i l’urbanisme de grans espais.
  • Grup Escultòric “Marca d’Aigua”. Es troba al sud de la platja de la Pineda, és obra de l’escultor Sergi Aguilar, i està dedicada a l’escriptor Carlos Barral. L’escultura són quatre columnes que simbolitzen els punts cardinals, i evoquen al mar, el vent, la terra i els camins.
  • Parc de la Pineda del Perruquet. Espai natural per gaudir del paisatge i de l’oci, inspirat en els principals elements de la naturalesa: el vent, la llum, l’ombra, la terra i l’aigua.
  • La Sèquia Major. És un espai natural protegit pel Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya des de 1992. Es tracta d’una zona humida situada a la Pineda, que conserva una mostra de la vegetació i fauna pròpies del litoral mediterrani. Es realitzen visites guiades gratuïtes.
  • Parc de la Torre d’en Dolça. Es troba a mig camí entre Vila-seca i la Pineda, i deu el seu nom a la torre del segle XVI situada enmig del parc. Antigament es desenvolupava l’activitat agrícola dedicada als cultius mediterranis. També era un lloc on s’extreia pedra natural per a la construcció de catedrals, cooperatives i edificis modernistes catalans.

 

Per a més informació:

Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca – http://lapinedaplatja.info

Oficina d’informació i Turisme Tel. 977 390 362