Rutes en bici, a peu, cotxe

Consulteu a Wikiloc diverses rutes des del Càmping. 

Descobriu els paisatges de Tarragona amb la «Targeta Genial». A la web i a l’Oficina de Recepció del Càmping La Pineda de Salou podràs adquirir la «Targeta Genial » , que dóna accés a tots els centres d’interpretació de la ruta del paisatge dels genis a un preu reduït .

Quatre artistes i una mateixa inspiració : Els paisatges de Tarragona , a la Costa Daurada . Descobreix-los i coneixeràs Reus , la ciutat que va veure néixer Gaudí , identificaràs alguns dels quadres de Picasso a Horta de Sant Joan; gaudiràs d’una de les destinacions preferides de Miró a Mont – Roig , i visitaràs el Vendrell , la terra natal del músic Pau Casals.

Reus, on comença el modernisme de Gaudí
És la localitat de la ruta més propera al Càmping La Pineda i la ciutat de Tarragona ( a poc més de 10 quilòmetres ) i en ella va néixer Gaudí el 1852 . Per descobrir tot el relacionat amb l’artista , et recomanem visitar el Gaudí Centre i completar la ruta que segueix la seva empremta a la ciutat i que inclou la casa natal (carrer Sant Vicenç ) i l’església de Sant Pere ( en què va ser batejat ) . A més , al passejar per Reus descobriràs que posseeix un important conjunt d’edificis modernistes , dels que et suggerim visitar l’Institut Pere Mata i la Casa Navàs , obres de l’arquitecte Domènech i Montaner .

Vendrell , bressol de Casals
Pau Casals és un dels músics espanyols més reconeguts i autor , entre altres peces , l’himne de les Nacions Unides . Per descobrir el paisatge que va inspirar en els seus primers anys , et proposem visitar el Vendrell , a uns 40 quilòmetres de Reus . La visita imprescindible de la localitat és la Vil · la Museu Pau Casals , a la platja de Sant Salvador . Al davant, es troba l’auditori que porta el seu nom . Ja en el casc antic , veuràs la casa on va néixer l’artista i l’església del Vendrell , on està l’òrgan amb què va començar a tocar .

Mont-Roig del Camp , una destinació musa per a Miró
A poc més de 20 quilòmetres de Reus en direcció sud , se situa Mont – Roig del Camp , una destinació molt freqüentat cada estiu per Joan Miró . Passava les seves estades a l’ espai que avui es coneix com Mas Miró , on va elaborar molta de la seva obra i que apareix en un dels seus quadres : «La masia » . La naturalesa que envolta Mont -Roig era una de les principals atraccions per a l’artista . Si vols descobrir els motius , visita la platja de la Pixerota , passeja per la muntanya de l’ermita de la Roca o realitza alguna de les rutes per a bicicletes pels voltants . Aquest entorn és el que va captivar Miró i el va inspirar per a moltes de les seves pintures , com podràs descobrir al Centre Miró de Mont – Roig del Camp .

Horta de Sant Joan , natura per a un quadre de Picasso
Seguint cap al sud , a poc més d’una hora de distància en cotxe de Mont – Roig , s’arriba fins a un lloc que molts reconeixeran en quadres de Picasso : Horta de Sant Joan . Si visites el Centre Picasso descobriràs una mostra de tota l’obra que l’artista va crear aquí ia la que va immortalitzar diferents estampes del poble , com l’Hostal del Trompet o el Cafè de Vives . Una altra visita interessant és el parc natural dels Ports , on es troba l’anomenada Cova Picasso , una petita gruta en què el pintor va passar part de l’estiu de 1898.

Per obtenir més informació sobre aquesta ruta , pots visitar la seva web oficial : http://www.elpaisatgedelsgenis.cat