Salou – Reus

SALOU

Es la capital de la Costa Daurada, i una de les destinacions turístiques de referència en el Mediterrani. Recentment ha estat certificada com la primera “Destinació Familiar” de tota Catalunya. El seu principal atractiu són les seves platges i cales de sorra daurada, aigües tranquil·les i poc profundes, i suaus temperatures durant tot l’any. LLOCS D’INTERÈS:

EL PASSEIG JAUME I: Emblemàtic passeig de Salou de més d’un quilòmetre de llarg, al costat de la platja de Llevant. En el centre es troba el monument a Jaume I, obra de l’arquitecte Salvador Ripoll i de l’escultor Lluís Maria Saumells, que constitueix una de les principals referències del Salou modern.

TORRE VELLA: Es va edificar l’any 1530 com a torre de vigilància i defensa per protegir Salou dels saquejos constants de pirates i corsaris. Acull exposicions temporals d’art. Adreça: C/ Arquebisbe Pere de Cardona, 1

MASIA CATALANA: Es tracta d’una construcció relativament moderna (1974), que es va realitzar aprofitant materials de la zona procedents d’antigues construccions, per evocar un antic àmbit rural. A l’estiu se celebra un mercat d’artesania que reuneix una variada mostra de productes. Adreça: Av. Carles Buigas, 50

EL MODERNISME A SALOU: Passejant pel Passeig de Jaume I, trobarem mostres d’aquest estil arquitectònic que va deixar les seves primeres petjades en cases o xalets tan característics en el municipi com, per exemple, el Xalet Bonet (1918), obra de l’arquitecte Domènech Sugranyes i Gras, deixeble d’Antoni Gaudí.

LA FONT LLUMINOSA: Situada al final del Passeig Jaume I, és obra de l’arquitecte Carles Buïgas, autor de la Font de Montjuïc de Barcelona. Durant l’estiu, cada dia es pot veure un meravellós espectacle de combinacions d’aigua i llum.

PUNTA DEL CAVALL: És el sortint més pronunciat de la part de ponent del Cap de Salou. Des d’aquí es pot contemplar una magnífica panoràmica de la costa, especialment durant la posta de sol.

CAMÍ DE RONDA: És un camí per als vianants d’uns 7 km que voreja el mar des de la zona de Replanells fins a la cala Llenguadets, i uneix Salou amb la platja de la Pineda. La seva gran riquesa natural i paisatgística el converteixen en un camí perfecte per passejar amb tranquil·litat al costat del mar, i gaudir dels penya-segats, cales i boscos de pins.

 

REUS

És una bella ciutat que amb poc més de 100.000 habitants va arribar a ser considerada la segona ciutat més important de Catalunya durant la segona meitat del segle XIX.
Recomanem la Ruta Modernista de Reus i de manera especial la visita de l’Institut Pere Mata, una obra mestra de l’arquitecte Domènech i Montaner, aquest edifici va ser concebut com psiquiàtric, funció que va exercir des de la seva construcció en 1898, està considerat, ni més ni menys, que el precedent de l’Hospital de Sant Pau a Barcelona, ​​veritable joia de modernisme català.

També val la pena visitar el Gaudí Center i el Museu del vermut.
El Gaudí Center és un museu inaugurat el 2007 que versa sobre la vida i l’obra del més universal dels reusencs. Encara que Antoni Gaudí no va ser profeta a la seva terra, va ser aquí on va néixer i va viure durant la seva infància i joventut, ens mostra part de la vida i l’obra de Gaudí d’una forma molt amena i didàctica, gràcies a una audioguia que es connecta mitjançant control remot en entrar a cadascuna de les sales. Un parell d’audiovisuals completen el recorregut.